Karkkikippo messuilla, joka on täynnä Dumleja

KARKKIPÄIVÄ voisi olla lapsilla joka päivä, kiitos avoimen tapahtumatiedon.

Kanta-Hämeen alueen lapsilla on mahdollisuus löytää ilmaista karkkia avoimen tapahtumatiedon avulla ainakin teoriassa. Ilmaista karkkia on ollut mahdollista löytää avoimen tapahtumatiedon avulla sen jälkeen, kun Kanta-Hämeessä 15.6. esiteltiin yleisölle Tavastia Events nettipalvelu, jonka avulla hallinnoidaan alueen tapahtumatietoja. Tavastia Events nettipalvelu poikkeaa muista vastaavista palveluista sillä, että kaikki tapahtumatiedot ovat avointa tietoa (Tapahtumatiedot on lisensoitu CC BY 4.0 lisenssillä).

Vielä ei löydy ilmaistakarkkia.fi nettipalvelua (26.11.2018).

Tavastia Events nettipalvelu tarjoaa kaikille tapahtumajärjestäjille mahdollisuuden hallita tapahtuman tietoja yhdessä nettipalvelussa, josta kuka tahansa voi hakea tapahtumatiedot mihin tahansa tapahtumakalenteriin, sivuille tai mobiiliapplikaatioon. Avoin tieto ja avoin rajapinta yhdessä mahdollistavat sen, että joku voisi kehittää ilmaistakarkkia.fi nettipalvelun, jonka avulla näkee tapahtumat joissa saattaisi olla tarjolla karkkia. Sopivia sanoja datan suodattamiseen voisi olla ilmainen, maksuton, messut, näyttely, avajaiset ja karkki.

Tulevaisuus

Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea jännää syntyy avoimen tapahtumatiedon ympärille. Yhdestä muutoksesta olen varma, maksuttomissa tapahtumissa toimintaa esittelevät joutuvat varaamaan enemmän jaettavaa tai sitten ikävämpi vaihtoehto, että karkin ja tavaroiden jakaminen loppuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *